Google Analytics

Wat is Google Analytics

Google Analytics is het meest vooruitstrevende en gebruiksvriendelijke website-analyse programma op de markt vandaag de dag én bovendien gratis! U ontdekt dankzij Google Analytics waar uw beste bezoekers vandaan komen, met de kennis die u hier uit haalt kan u weer aan de slag om uw website te optimaliseren of nieuwe Adwords campagnes te bouwen.

De mogelijkheden van Google Analytics

Google Analytics biedt u de mogelijkheden om specifieke filters in te stellen en deze weer te geven in dashboards, zo kan u elke dag netjes uw belangrijkste data opvolgen, indien gewenst krijgt u de rapporten in uw mail op het moment dat u wenst. Heeft u bijvoorbeeld een bannercampagne lopen op een website? Volg de resultaten op terwijl de campagne loopt. Indien er iets mis zou gaan kan er direct ingegrepen worden.

De belangrijkste Google Analytics segmenten:

  • Wervingswijze (waar komen uw website bezoekers vandaan?)
  • Doelgroep (Wie zijn uw website bezoekers?)
  • Gedrag (Wat doet een website bezoeker op uw site?)

Koppelingen met Google Analytics

Google Analytics moet je koppelen met Adwords en Webmaster Tools, maar je kan het ook koppelen aan je ecommerce plugin of CRM. Alles om meer inzicht te verwerven in je klanten/bezoekers. Voor de echt grote websites/bedrijven is er Google Analytics Premium.

De juiste inzichten leiden immers tot zakelijk succes, maar let op, data alleen is niet genoeg. Een goede analyse is zoveel belangrijker dan een hoop data.

Google Analytics uitbesteden

Bent u op zoek naar een Google Analytics specialist? Ik analyseer de data van uw website en pas deze toe in de website optimalisatie.  Ik begeleid u graag, geef workshops of train uw personeel.

Contacteer me voor een vrijblijvende analyse van uw website.