SEM

Search Engine Marketing

De term “zoekmachine marketing” dekt verscheidene deelgebieden van de online marketing met betrekking tot de zoekmachines. Zowel de website optimalisatie (SEO) als het adverteren in de zoekmachines (SEA) zitten verweven in deze wetenschap.

Soorten zoekmachines en de wet van de algoritmes

Wij gebruiken dagelijks vele soorten zoekmachines, vaak zonder dat we hier bij stil staan. Zo zijn er zoekmachines voor websites, video’s, afbeeldingen etc. Afhankelijk van uw bedrijfsdoelstellingen kan u één van deze of alle zoekmachines tegelijk willen bereiken met de juiste boodschap voor uw publiek.

Ook al blijft de basis van de zoekmachine marketing grotendeels onveranderd, de zoekmachine zelf en hoe ze werkt (volgens een algortime) is constant onderhevig aan verandering. Het is de taak van de search engine marketeer om op de hoogte te blijven van deze aanpassingen. Door deze evolutie te volgen en er op in te spelen kan de search engine marketeer voor de klanten een voorsprong genereren.

Ik verzorg voor mijn klanten de SEM volgens de regels van de kunst. Geen beloftes over 1e posities, wel gedreven werken voor de belangrijkste doelen!

Succesvolle SEM Strategie

Eens we realistische doelen hebben gesteld kunnen we de noodzakelijke strategiën uitwerken en implementeren. Op geregelde tijdstippen wordt er geëvalueerd en bijgestuurd, successen worden gevierd.

SEM is zoals een tuin aanleggen en onderhouden, planning is cruciaal en eens je gezaaid hebt begint een steeds terugkerend werk. Af en toe plant je een nieuw zaadje dat weer kan uitgroeien tot een prachtige plant en soms moet je snoeien!

Zoekmachine marketing specialist

Bent u op zoek naar een specialist om uw zoekmachine marketing te verbeteren? Contacteer me!