Website Optimalisatie

Wat is website optimalisatie?

Het doelgericht aanpassen van uw website om zo de vooropgestelde doelen te bereiken, dit zowel onsite als offsite. Ik houdt me enkel bezig met de onsite website optimalisatie. De offsite website optimalisatie is meer iets voor programmeurs: CMS, hosting, server-side, etc…

Onsite optimalisatie is in essentie het optimaliseren van de inhoud van de website zodat deze goed leesbaar is voor de gebruiker en goed vindbaar voor de zoekmachine.

Wil je graag zelf je website optimaliseren, dat kan. Google heeft een SEO startgids op 1 pagina, zie de SEO Startgids (1 pagina) of de uitgebreide SEO Startgids.

Waarom website optimalisatie?

Zichtbaarheid op het internet blijft de belangrijkste zorg voor veel bedrijven. Een goede SEO-strategie bezorgt je bedrijf elke dag nieuwe bezoekers op de website. Een goede SEO is de meest duurzame strategie die je bedrijf op internet kan uitbouwen.

Voorbeelden website optimalisatie successen:

Graag geef ik u enkele voorbeelden van wat mijn SEO-werk reeds betekende voor enkele van mijn klanten:

  • Nieuw bedrijf
    Door het aanmaken van één nieuwe pagina kon een klant een nieuw bedrijf opstarten. Hoe? De klant kreeg aanvragen voor de diensten die vermeld stonden op deze pagina (de klant vroeg me om de advertenties, die er niet waren, te stoppen). De klant besliste om dit uit te breidden met een Adwords campagne en was zo in de mogelijkheid om een nieuwe niche aan te boren. De klant heeft inmiddels voor deze activiteit een nieuw bedrijf opgestart en mensen aangenomen.
  • Omzetgroei
    Door een nieuwe website met makkelijke contactname (Duidelijke CTA, helder formulier, duidelijk vermelding van telefoon,…) kreeg een klant vele malen meer aanvragen binnen en kon hij zijn omzet zien groeien. Dit in combinatie met een Adwords campagne (waar ik de CPC sterk verlaagde). De klant sprak van een groot succes. Ook deze klant startte een nieuw bedrijf op met een nevenactiviteit.
  • Meer website bezoekers voor merknamen
    Door volop te kiezen voor optimalisatie voor bekende merknamen welke een winkelier verdeelde kon een enorme toestroom in bezoekers worden vastgesteld. De website haalde voor het belangrijkste zoekwoord van deze merknaam een top-2 positie (na het merk zelf). Een toename met 30% van de organische bezoekers jaar na jaar zorgt voor een gestage omzetgroei op de winkelvloer.

Website optimalisatie uitbesteden?

Website optimalisatie is niet zomaar wat gokken en proberen, het is een wetenschap. En vooral iets dat constant in beweging is. Google’s algoritmes veranderen continue, hiervan ben ik op de hoogte, zo kan u steeds profiteren van de laatste nieuwe strategieën.

Contacteer me voor meer SEO begeleiding, strategie, implementatie, workshop, etc en behaal ook SEO successen!